Stevie Wonder is een fenomeen: Vanaf jonge leeftijd bouwt hij al een ongeëvenaarde carrière op, als zanger en als songwriter, resulterend in fans wereldwijd van alle leeftijden. Veel professionele muzikanten noemen Stevie Wonder als belangrijke invloed. Met dit volgende landelijke project van Stichting EduVox willen we Stevie een muzikaal eerbetoon brengen! De deelnemers aan dit project worden meegenomen op een reis naar funk, vette harmonieën en pure groove.

Projectopzet

Wij gaan werken met een koor dat de nummers uitvoert in diverse bezettingen. Voor wie meer uitdaging wil en aankan, bestaat de mogelijkheid om op auditiebasis in een kleinere vocal group een paar arrangementen individueel versterkt te zingen. Een deel van de nummers is a capella en een deel begeleid door onze eigen Stevie Band. De grootte van de verschillende bezettingen is afhankelijk van kwaliteit en het aantal aanmeldingen. Indeling in deze groepen vindt plaats afhankelijk van jouw leerdoelen en mogelijkheden die we zien tijdens de eerste repetities.

Zoals alle projecten van EduVox is ook “Stevie” een educatief project voor zangers van diverse niveaus en ervaring, die we hiermee naast zangplezier ook ontwikkelingsmogelijkheden willen aanbieden. Er zal dan ook van diverse (internationale) coaches gebruik gemaakt worden, waaronder Juliette Dumoré, Tijs Krammer, James Rose (Accent) en Morten Kjær (Ørehænger). De muzikale leiding is in handen van EduVox’ drijvende krachten Annalisa Schmad, Don Henken en Sander Gieling. De regie is in handen van Anne Simkens, de geluidstechniek wordt verzorgd door Caspar van Bommel.

Tijdsplanning

We repeteren drie weken per maand, twee weken per maand anderhalf uur online en éénmaal per maand live van 10:00-16:00u in het Akoesticum in Ede (naast het station). Één week per maand repeteren we dus niet. In de lockdown periode hebben we met vier online projecten bewezen dat online repeteren wel degelijk heel leuk én effectief kan zijn. Voor een project met landelijke deelnemers scheelt het ook veel reistijd! De online repetities zijn aan het einde van de zaterdagmiddag/zondagmiddag via Zoom, en (voor wie dit kan en wil) via Jamulus, zodat we ook dan beschikken over een live geluid. Voor wie geen ervaring heeft met online repeteren, bieden we een workshop aan. Online repetities worden opgenomen voor wie niet aanwezig kan zijn.

De maandelijkse live repetities in Ede zijn op de zaterdagen 18 februari (kick off bijeenkomst), 18 maart, 15 april, 20 mei, 17 juni en 16 september. Latere data worden nu nog gepland.

Het project zal zijn eindpresentatie hebben met theatershows in het voorjaar van 2024.

Aanmelding

Toelating vind plaats op basis van een stemtest (géén auditie), waarin we nagaan in welke stemgroep en samenstelling je geplaatst kan worden. Tijdens deze stemtest zal je worden gevraagd om een fragment van een nummer te zingen, waarvan we je noten en een oefenbestand vooraf zullen toesturen.

De stemtesten nemen we online af via Zoom op een individueel af te spreken moment, en duren ca. 10 minuten. Na aanmelding nemen we contact met je op.

Om je aan te melden klik je hier.

Kosten en aanmelding

Deelname aan het project kost €360 per deelnemer, dat in tien maanden (€36 per maand) voldaan kan worden. Bij betaling in één keer krijg je 10% korting.