The JazzBox: A Cappella Vocal Jazz om van te genieten!

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2016 vonden in Utrecht en Winterswijk de eindconcerten plaats van dit unieke project onder leiding van Jesper Holm. Alle deelnemers (zangers en dirigenten uit heel vocaal Nederland) waren enthousiast over dit Masterclass project Vocal Jazz, en ook de aanwezige toeschouwers  waren verrast over het resultaat.

Onder bezoekers kon vaak worden gehoord dat ze “niet gek zijn op Vocal Jazz”, maar dat ze dit toch prachtig vonden. In principe had dit project niet primair als doelstelling om een theatershow neer te zetten, maar om de deelnemers in projectvorm extra scholing te geven in het zingen van Vocal Jazz.

Stichting EduVox heeft Jesper in 2015 gevraagd om de toepasbaarheid van zijn unieke vocal jazz methode te demonstreren met de projectgroep “The JazzBox“, een groep Nederlandse zangers en dirigenten (amateurs én professionals) die na een streng selectieproces tot deze Masterclass werden toegelaten. Op 2 april 2016 kregen de bezoekers van BALK Festival Centraal een voorproefje. Naast de enthousiaste bijval van het publiek waren ook de op het festival aanwezige juryleden zéér lovend over dit optreden. Tijdens de eindconcerten in juni 2016 bewees The JazzBox hoe fantastisch vocale jazz is om te beoefenen en om van te genieten!

Wij van Stichting EduVox hebben er alle vertrouwen in dat het Vocal Jazz vuurtje door de deelnemers is aangewakkerd, en velen zal inspireren tot eigen invullingen van deze prachtige muzikale vorm.