Stichting EduVox organiseert met veel plezier alweer de tiende editie van onze “Inspiration”-workshop serie, waarin we samenwerken met internationale coaches: The British Inspiration. Hiervoor verwelkomen wij op 24 en 25 februari 2024 de twee meest begeerde vocal coaches uit Engeland: Clare Wheeler en James Rose.

James Rose is internationaal actief als opleider, arrangeur en zanger. Als opleider doceert hij o.a. op de A Cappella Academy, Guildhall School of Music in Londen en de Musik Academie in Basel. In 2023 was hij gastdocent op de Vocal Leadership opleiding bij Codarts in Rotterdam. Als zanger/arrangeur maakt hij deel uit van Accent, die in de Coronatijd een internetsensatie werden maar zich sindsdien ook als fantastische live act hebben bewezen. Als mentor / arrangeur werkt James met en voor gerenommeerde groepen als Take 6, The Real Group, Voces8, Naturally 7, The Swingles, Rajaton, Arturo Sandoval and The National youth choir of Great Britain.

Clare Wheeler heeft een achtergrond in zowel klassieke- als jazzmuziek, en heeft als zangeres ongeveer alle stijlen wel gezongen: als jazzsolist, in koren en vocale ensembles, met het zingen van vroege muziek, Jazz, Gospel, modern klassiek en pop, van backing vocals bij Jacob Collier’s Prom Performance in 2018 tot een hernieuwde uitvoering van Te Deum. Clare maakte 11 jaar lang deel uit van The Swingles en ontwikkelde zich daarnaast als improvisator, componist en arrangeur. Zij schrijft veel materiaal voor zanggroepen en TV-shows en is internationaal een graag geziene gast als jurylid of workshopleider bij festivals en competities.

Clare doceerde muziektheorie en harmonieleer aan de Academy of Contemporary Music, en geeft sinds 2019 les in o.a. improvisatie en Jazz bij de afdeling Jazz van de Guildhall School of Music and Drama in Londen.

James en Clare zullen eigen arrangementen meenemen als inspiratiemateriaal waarmee we dit weekend aan het werk gaan! Aan het einde van het weekend hebben we intern een mini-concertje, waarvan de opnames alleen aan de deelnemers ter beschikking zullen worden gesteld.

Voor wie is dit weekend?

Koor- en ensemblezangers (ook als je nu even geen groep hebt) die hun eigen (individuele) muzikaliteit willen ontwikkelen, of de muzikale beleving van de groep waarin ze zingen willen verbeteren. Het repertoire wordt vooraf in de vorm van partituren en oefenbestanden toegezonden, en je wordt verondersteld dit vooraf thuis te hebben voorbereid zodat we snel muziek kunnen maken.

Plaats, Kosten en Inschrijving

Om je in te schrijven Klik Hier

Het workshopweekend vindt plaats in Theater “De Borgh” in Zevenbergen (op 300 meter van het NS-station).

Het weekend begint op zaterdagochtend 24 februari om 9:30 uur en loopt tot zondagmiddag 25 februari 16:30 uur; het totaal omvat vijf lesblokken (15 uur). Indien gewenst, kun je op vrijdagavond aankomen en ter plekke overnachten.

Deelname aan dit werkweekend kost €330 inclusief alle maaltijden, overnachting op gedeelde kamer, koffie/thee, alle lesmaterialen en repertoire. Als er meer deelnemers komen dan er nog beschikbare kamers zijn in Hotel “De Borgh” (in hetzelfde pand), kan een deel worden ondergebracht in het nabij gelegen Golden Tulip-Hotel. Het is mogelijk om vrijdag al aan te komen en te overnachten (meerprijs €90). Voor een éénpersoonskamer geldt een toeslag van €50 per overnachting. Deelname zonder overnachting kost €250.

Uiterlijk een week na inschrijving ontvang je jouw factuur. Deze moet uiterlijk 31 december 2023 betaald zijn. Annulering zonder kosten is mogelijk tot 31 december 2023. Van 1 tot 31 januari zijn de annuleringskosten €100, daarna is geen restitutie meer mogelijk. Bij twijfel dien je zelf voor een annuleringsverzekering te zorgen.